Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De scholen zijn weer begonnen! Tijd voor het lespakket Papier & Karton

De scholen zijn weer begonnen dus tijd voor de leukste lessen van dit schooljaar met het lespakket over Papier en Karton.  

Papier en karton zijn overal om ons heen: printpapier, kranten, tijdschriften, wc-papier, papieren zakdoekjes en heel veel verpakkingsmateriaal. Van kartonnen theedoosjes tot de verpakking waarin een wasmachine wordt vervoerd. Met dit lespakket laten leerkrachten kinderen uit groep 7 en 8 kennismaken met alle facetten van papier en karton.

Met recyclen bijdragen aan mooiere wereld

Dit lespakket is leuk én leerzaam. De leerlingen doen quizzen, proefjes, maken zelf papier, gaan creatief aan de slag en leren via allerlei leuke video’s en opdrachten over alle kenmerken van papier en karton. Zo leren en ervaren ze zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met het recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast helpt het onderzoeken en creëren hen kritisch te denken en anders te kijken: oplossingsgericht! En natuurlijk wordt er veel samengewerkt, waarbij ze anderen helpen en van elkaar kunnen leren. Dit lespakket is daarmee een interessante aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Gratis lesmiddelen over papier en karton

Het informatiecentrum wil basisscholen faciliteren om papier en karton als lesthema op te nemen. Het IPK helpt scholen daarom met allerlei grátis lesmaterialen, zoals een digitaal lespakket met video’s, folders en posters. Leerlingen kunnen voor hun spreekbeurt gebruik maken van een Powerpoint en een van de drie – of allemaal – animaties daarin opnemen. Zo maakt het IPK leerkrachten zo makkelijk mogelijk een aantal leerzame en vooral leuke lessen te verzorgen. De lessen zijn bedoeld om kinderen uit groep 7 en 8 bewust te maken van de duurzame én veelzijdige eigenschappen van papier en karton.

Papier & Karton

7 september, 2021

Verder lezen

Papier: 25 keer recyclen zonder kwaliteitsverlies

Blog van Henk van Houtum over het belang van veelvuldig kunnen recyclen van oud papier en karton.

21 maart, 2022

Zwaan Lenoir is sterk in speciaal drukwerk

Drukwerk dat je kunt aanraken, voelen, ruiken en horen

In deze serie komen drukkerijen aan het woord over hun werk en de uitdagingen. Deze keer komt Zwaan Lenoir in beeld.

14 juli, 2022

Wat er elke dag is, zien we niet meer

Blog van Henk van Houtum (68), voorzitter van het Informatiecentrum Papier en Karton.

30 augustus, 2021