Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De scholen zijn weer begonnen! Tijd voor het lespakket Papier & Karton

De scholen zijn weer begonnen dus tijd voor de leukste lessen van dit schooljaar met het lespakket over Papier en Karton.  

Papier en karton zijn overal om ons heen: printpapier, kranten, tijdschriften, wc-papier, papieren zakdoekjes en heel veel verpakkingsmateriaal. Van kartonnen theedoosjes tot de verpakking waarin een wasmachine wordt vervoerd. Met dit lespakket laten leerkrachten kinderen uit groep 7 en 8 kennismaken met alle facetten van papier en karton.

Met recyclen bijdragen aan mooiere wereld

Dit lespakket is leuk én leerzaam. De leerlingen doen quizzen, proefjes, maken zelf papier, gaan creatief aan de slag en leren via allerlei leuke video’s en opdrachten over alle kenmerken van papier en karton. Zo leren en ervaren ze zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met het recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast helpt het onderzoeken en creëren hen kritisch te denken en anders te kijken: oplossingsgericht! En natuurlijk wordt er veel samengewerkt, waarbij ze anderen helpen en van elkaar kunnen leren. Dit lespakket is daarmee een interessante aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Gratis lesmiddelen over papier en karton

Het informatiecentrum wil basisscholen faciliteren om papier en karton als lesthema op te nemen. Het IPK helpt scholen daarom met allerlei grátis lesmaterialen, zoals een digitaal lespakket met video’s, folders en posters. Leerlingen kunnen voor hun spreekbeurt gebruik maken van een Powerpoint en een van de drie – of allemaal – animaties daarin opnemen. Zo maakt het IPK leerkrachten zo makkelijk mogelijk een aantal leerzame en vooral leuke lessen te verzorgen. De lessen zijn bedoeld om kinderen uit groep 7 en 8 bewust te maken van de duurzame én veelzijdige eigenschappen van papier en karton.

Papier & Karton

7 september, 2021

Verder lezen

vrachtwagen met oud papier op weg naar papierfabriek

Het maken van papier & karton in animatie

Drie animaties nemen je mee in de wereld van papier & karton.

24 november, 2022

BHV-doos van karton

Zo kan het ook: een BHV-doos van karton, geïntroduceerd door deBesteEHBOdoos.

31 maart, 2022

hoe maken we als papierketen de duurzame stappen nog beter zichtbaar?

Als papierketen duurzame stappen zichtbaar maken

Blog van voorzitter Henk van Houtum over het zichtbaar maken van de duurzame stappen binnen de industrie.

4 november, 2022