Folder Natuurlijk Papier & Karton

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Consument wil zelf kiezen tussen print of online

Uit een onderzoek van Two Sides blijkt dat het merendeel van de consumenten zelf wil kunnen kiezen tussen print of online. Zo kunnen ze zelf bepalen of ze de informatie van een organisatie online willen lezen of per post willen ontvangen.

Foto van Unsplash

Organisaties die alleen nog digitaal communiceren zouden wel eens de verbinding kunnen verliezen met een aantal groepen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot digitale kanalen: kwetsbare groepen, oudere mensen, een enkeling die zeer afgelegen woont en/of mensen met een laag inkomen. Maar ook vanuit privacy- en veiligheidsoverwegingen, denk aan datalekken en hacking, geven sommige consumenten de voorkeur aan print. Een andere reden waarom men niet volledig voor digitaal wil kiezen, kom voort uit gezondheidsoverwegingen. Digitale apparaten (46%) en te veel schermtijd (49%) kunnen volgens hen de gezondheid schaden.

Print én online

Uit het onderzoek blijkt dat als een als een consument door zijn huidige dienstverleners gedwongen zou worden om over te stappen op digitaal, 29% van hen overweegt over te stappen naar een alternatieve aanbieder. De discussie zou dan ook volgens Two Sides veel minder moeten gaan over wat beter is: print of digitaal. Beide zijn belangrijk en vullen elkaar aan. Het gaat erom dat de consument kan kiezen welke informatie deze kan ontvangen en op welke manier.

Lees ook: Perceptie versus realiteit

Papier & Karton

3 augustus, 2021

Verder lezen

Nieuw jaar, nieuwe start voor Informatiecentrum Papier & Karton

Het Informatiecentrum Papier & Karton lanceert een nieuw logo en een nieuwe website.

11 januari, 2022

5 tips voor duurzame relatiegeschenken van papier en karton

Aandacht voor de ‘people’ én de ‘planet’.

21 oktober, 2021

NK Papieren vliegtuigjes gooien

30 april vond het NK papieren vliegtuigjes gooien plaats in Halfweg.

1 mei, 2022