Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

BHV-doos van karton

Zo kan het ook: een BHV-doos van karton, geïntroduceerd door deBesteEHBOdoos. Het bedrijf wil hiermee het gebruik van plastic verminderen en grondstofverspilling tegengaan. Dat past binnen de ambitie om duurzaam en circulair te werken.

De kartonnen BHV-doos heeft een lage milieu-impact. De doos is voor 97% gemaakt van karton. Alleen de coating op de doos en het handvat zijn van plastic. Om de BHV-doos op te bergen is gekozen voor een FSC-houten wandplankje. Alle gebruikte materialen zijn volledig te recyclen. Omdat de doos in Nederland wordt geproduceerd is er nauwelijks transport nodig. Dit zorgt voor een veel lagere uitstoot van het broeikasgas CO-2.

Positieve invloed uitoefenen

Directeur Bob Kolsteeg van deBesteEHBOdoos: “Als deBeste willen we invulling geven aan het oplossen van de problematiek om ons heen. De manier waarop we nu werken is eindig. Ik voel de verantwoordelijkheid om circulair werken serieus op te pakken. Als sociale onderneming scoren we al goed als het gaat om arbeidsparticipatie. Ook op het vlak van circulariteit en diverse andere SDG’s willen we het verschil maken. Deze kartonnen BHV-doos is daarvan een goed voorbeeld.”

Hergebruik materialen

De inhoud van de kartonnen BHV-doos voldoet volledig aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis waarbij minimalisering van waardevernietiging het devies is. Retour gekomen materialen worden op één locatie verzameld, gesorteerd en indien mogelijk opnieuw gebruikt. De overige verbandmiddelen schenkt het bedrijf vervolgens aan hulporganisaties in binnen- en buitenland.

Duurzaam en circulair werken

deBesteEHBOdoos werkt al 12 jaar zo milieuvriendelijk en circulair mogelijk. “We proberen tijdens het hele werkproces duurzame keuzes te maken. Zo zijn de kartonnen moduledoosjes in onze BHV-dozen gemaakt van landbouwafval door PaperWise. We maken gebruik van biobased verpakkingen en bestellingen versturen we in gebruikte dozen. Oude AED’s recyclen we op sociale en duurzame wijze in samenwerking met Weee Nederland. Accu’s en batterijen van AED’s leveren we in bij Stibat.

Lees het volledige artikel op deBesteEHBDOdoos.

Papier & Karton

31 maart, 2022

Verder lezen

Consument wil zelf kiezen tussen print of online

Print en digitaal zijn beide belangrijk en vullen elkaar aan.

3 augustus, 2021

Papier en kartonsector past in duurzame maatschappij als schoonste industrie: helden!

Papier en karton passen in een duurzame maatschappij

Directeur VNP over de papier- en kartonsector die een eeuwenoud proces combineert met hightech innovatie; dat wat de sector toekomstbestendig maakt.

21 mei, 2024

Spel over afvalrecycling: word jij de afvalkoning van dit spel?

18 juli, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG