Folder Natuurlijk Papier & Karton

5 tips voor duurzame relatiegeschenken van papier en karton

Met een kerstpakket of relatiegeschenk geef je als bedrijf net dat beetje extra aandacht aan medewerkers en relaties. Naast dat je de ‘people’ iets moois wil aanreiken, wil je als bedrijf ook goed doen voor de ‘planet’. Met duurzame, recyclebare producten draag je bij aan beide. Het Informatiecentrum Papier en Karton geeft 5 tips voor duurzame relatiegeschenken van papier en karton.

Foto’s van Unsplash.com

Papier en karton zijn natuurproducten, van origine gemaakt van een hernieuwbare bron: de houtvezel. In Nederland wordt het meeste nieuwe papier gemaakt van ingezameld oud papier, dat vervolgens hierna weer keer op keer wordt gerecycled. Dat maakt papier en karton duurzaam. Kies je voor producten gemaakt van papier en karton, dan kies je voor duurzame relatiegeschenken.

Duurzaam kerstpakket van EcoGiving

EcoGiving biedt kerstpakketten met producten die geproduceerd zijn onder goede omstandigheden en het milieu niet hebben aangetast. Er is ruime keuze, waaronder vele soorten notitieboeken, schriften, pennen en groeipapier waarbij papier en karton de hoofdrol spelen.

Zet in op bloei en groei met BLOOM

Met de groene cadeautjes van BLOOM is het mogelijk relaties letterlijk een bloeiend nieuwjaar te wensen. Naast (kerst) bloeikaarten, biedt BLOOM een Do It Yourself bijenhotel in een mooie geschenkbox. Dit bouwpakket is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Duurzame relatiegeschenken die ook nog eens bijdragen aan de bescherming van bijen.

Papieren bloemen van Anouk

Bloemen houden van mensen en mensen houden van bloemen. Vrijwel iedereen geniet van een mooie bos bloemen, zeker als deze heel lang mee gaat. Met de papieren bloemkunstwerken die Anouk maakt, is dat mogelijk, want deze bloemen verwelken nooit. Doordat je iets blijvends geeft, geeft het ook meer waarde aan je zakelijke geschenk.

Tony’s Chocolonely door de brievenbus

Feestdagen en chocolade gaan altijd goed samen. Tony’s Chocolonely staat voor 100% fairtrade chocolade. In samenwerking met DS Smith brengt Tony’s chocolonely in heel Europa een 100% recyclebare, bontgekleurde sixpack met geselecteerde variëteiten op de markt.

Papierkunst

Kunst is persoonlijk. Nog persoonlijker wanneer je het als bedrijf op maat kan laten maken. Zo maakt Marthe van Herk in opdracht kunstwerken van papier. Ook Thysa Zevenbergen heeft deze kunstvorm in de vingers en kan een papiersnijwerk op maat maken. Ook papierkunst in de vorm van een sculptuur is mogelijk. Papiermaché is vooral bekend van de surprises die ermee gemaakt worden, maar diverse kunstenaars weten met deze techniek prachtige sculpturen te maken.

Papier & Karton

21 oktober, 2021

Verder lezen

kaart met batterij kaart met brandgevaar

Kaart met batterij vormt brandgevaar

Let op met kaarten waar een muziekje uitkomt. Deze kaarten hebben een batterij en dat vorm brandgevaar tussen het oud papier.

2 februari, 2023

bol.com multi inpak machine

Kleinere pakketten: minder karton, lucht en CO2-uitstoot

Bol.com maakt een begin met het op maat verpakken van bestellingen met de ‘multi-inpakmachine’.

6 september, 2021

Papier Feiten & Weetjes

7 december, 2021