Natuurlijk Papier & Karton

Consumenten blijken nog altijd een negatief beeld te hebben over de duurzaamheid van print media. Onderzoek van IPSOS (uitgevoerd in opdracht van Two Sides) wijst dat uit. Het onderzoek werd verricht in tien landen. Het laat zien dat consumenten houden van papieren media. 80% van de consumenten geeft de voorkeur aan lezen van papier (83% van de 18 -24 jarigen). 74% gelooft dat papier fijner is dan andere media (78% of 18-24 jarigen). Het onderzoek toont ook aan dat consumenten zich zorgen maken over de milieu-impact van papier. 

  • Consumenten denken dat de recycling percentages in Europa liggen tussen de 20 – 40% (in werkelijkheid 87% in Nederland)

  • 76% gelooft dat er een verband bestaat tussen de papierfabricage en de terugloop van tropische bossen. 73% maakt zicht zorgen over het effect van print en papier op bossen.

  • Consumenten geloven dat het lezen van een krant of tijdschrift milieu onvriendelijk is.

1500 voetbalvelden bos erbij, elke dag weer! 

Dat is eigenaardig. Print geeft niet alleen een zeer plezierige leeservaring, het biedt ook een duurzame en prettige manier om van nieuws en andere inhoud te genieten. Dankij de papierproductie in Europa groeit het bos zelfs. Om dat te promoten is de campagne Natuurlijk Papier en Karton ontwikkeld. De campagne bestaat uit twee delen: de brochure Mythen en Feiten en een reeks advertenties. De campagne wil print promoten als milieuvriendelijk, circulair medium dat geen bossen schaadt.

De advertentiecampagne is bedoeld voor uitgevers om lezers te informeren over de duurzame eigenschappen van hun product.  Zij kunnen meewerken in de vorm van gratis advertentieruimte. De advertenties zijn in eerste instantie ontworpen om te worden geplaatst in kranten en tijdschriften. Zij zijn beschikbaar in diverse varianten, zijn zelfs op maat te maken voor een uitgever. De brochure Mythen en Feiten informeert op eenvoudige wijze over de duurzame eigenschappen van papier en karton. De brochure kan worden opgevraagd, gedownload en voor eigen gebruik worden gedrukt. Lees meer... en/of bekijk de video