Lespakket PAPIER & KARTON

Vanaf nu is het splinternieuwe lespakket PAPIER & KARTON beschikbaar. Het lespakket is gemaakt voor leerlingen van groep 7 en 8. De geschiedenis, eigenschappen en recycling van papier en karton komen uitgebreid aan bod. Bovendien gaan de leerlingen op creatieve wijze aan de slag met deze producten. Kinderen laten in tien creatieve video's zien hoe gebruikt papier en karton een tweede leven kan worden gegeven. Van oudpapier en karton worden prachtige tassen, kledingstukken, zelfportretten en natuurcollages gemaakt.

JW Player goes here

Lespakket

Papier en karton komen voor in allerlei soorten, vormen en maten. Kranten, briefpapier, dozen, enveloppen, stripboeken, zakdoeken. Papier en karton zijn duurzame producten. Wist je dat papier en karton zeven keer kunnen worden hergebruikt? Dat het grootste deel van het in Nederland op de markt gebrachte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt? En dat 80% van het in Nederland geproduceerde papier en karton is gemaakt van oudpapier? Nederland is wereldkampioen in het verzamelen van gebruikt papier en karton. Het lespakket PAPIER & KARTON bevat dan ook lessen waarin het gebruik, de recycling en de relatie met het milieu uitgebreid worden behandeld. PAPIER & KARTON helpt ook bij het organiseren van een heuse papierinzamelingsactie die de school geld kan opleveren.

KlasseTV

Het lespakket wordt aangeboden door Papierenkarton.nl en is het resultaat van een inspanning van de keten van papiergebruikers, verenigd in de stichting Papier Recycling Nederland (PRN). Het pakket is gemaakt door Klasse TV, de internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Na registratie bij Klasse TV kan het lespakket worden gebruikt.

Enkele creatieve lessen

JW Player goes here

JW Player goes here

JW Player goes herePapier en Karton op de NOT

Het lespakket is op de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2013 onder de aandacht gebracht van een breed publiek.
Bekijk de flyer.