Educatief materiaal

Papierenkarton.nl biedt een aantal educatieve brochures aan over papier en karton. Daarnaast is er een interessant lespakket voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.

Brochures kunnen per exemplaar gratis worden besteld. Worden meerdere exemplaren aangevraagd, dan wordt een beperkt bedrag in rekening gebracht. Na aanvraag worden de gevraagde brochures toegestuurd. Voor het lespakket Natuurlijk papier en karton geldt, ook bij bestelling van één exemplaar, een vaste aankoopprijs.

 

 

 

 • Lespakket over papier en karton


  Het lespakket wordt aangeboden door Papierenkarton.nl en is het resultaat van een inspanning van de keten van papiergebruikers, verenigd in de stichting Papier Recycling Nederland (PRN). Het pakket is gemaakt door Klasse TV, de internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Na registratie bij Klasse TV kan
  het lespakket worden gebruikt. Lespakket bestellen.
 • Over oud papier en nieuw papier


  Een speciaal voor kinderen tot 12 jaar geschreven brochure over het ontstaan en de productie van papier. Prijs: € 1,25. Bestelformulier.
 • Plezier met papier


  Een leerzame folder met uitgebreide informatie over papier en (golf)karton. Productie en milieuaspecten van papier en karton komen aan bod, net als leuke, creatieve toepassingsmogelijkheden.
  Prijs: € 1,25. Bestelformulier.
 • Papier, karton, het bos


  Hout is grondstof voor papier. Waar komt het hout vandaan? Welk soort hout wordt gebruikt voor het maken van papier? Waar wordt hout nog meer voor gebruikt? Deze brochure geeft antwoord. Prijs: € 1,25. Bestelformulier