Toilet- & tissuepapier

De uitvinding en het gebruik van sanitair en hygienepapier heeft een grote impuls gegeven aan de verbetering van de volksgezondheid. Onderscheiden worden toiletpapier en tissuepapier. 

Toiletpapier is er in diverse varianten. Goedkope varianten toiletpapier bestaan uit een enkele laag papier. Duurdere soorten zijn meestal opgebouwd uit meerdere lagen. Geavanceerde weefstructuren zorgen voor extra sterkte, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Voor nog meer comfort bestaat toiletpapier met luchtkussentjes. Toiletpapier valt uiteen in water. Daardoor kan het worden weggespoeld via het toilet. Toiletpapier kan zeer duurzaam zijn. Zo is er volledig biologisch afbreekbaar Cradle to Cradle gecertificeerd toiletpapier te koop.  

Papieren hand-/zakdoeken zorgen ervoor dat handen en neus goed kunnen worden gedroogd. Zij voorkomen het verspreiden van bacteriën.  Een papieren hand-/zakdoek heeft slechts enkele seconden nodig om de handen droog te krijgen. Een hete luchtdroger doet er gemiddeld 43 seconden over om de handen grotendeels te drogen. Tissuepapier is een goed absorberend papier en bestaat meestal uit een aantal dunne papierlagen.