Keuken

Keukenpapier

Keukenpapier is tissuepapier dat sterk absorberend papier. Het kan worden gebruikt om vloeistoffen mee op te nemen, of om oppervlakken mee af te nemen.

Filtreerpapier

Het koffiefilter is gemaakt van filtreerpapier. Filtreerpapier is te verkrijgen met verschillende eigenschappen. De keuze is afhankelijk van bijvoorbeeld de gewenste papiersterkte en doorlaatsnelheid. Filtreerpapier wordt ook gebruikt in de chemie.

Bakpapier

Bakpapier is speciaal geprepareerd papier dat in de oven wordt gebruikt om voedsel niet aan de bakplaat of springvorm te laten kleven. Het kent nog een toepassing. Wanneer afgedrukte teksten en/of afbeeldingen op een stuk textiel worden gestreken, wordt daarbij dikwijls bakpapier gebruikt. Bakpapier wordt dan tussen een vel T-shirt-transferpapier en de strijkbout gelegd. Zo wordt voorkomen dat er delen van het transferpapier op de strijkbout komen. Bakpapier is  een halfdoorschijnende, tweezijdig met siliconen gecoate HD papiersoort met goede bestendigheid tegen baktemperaturen. Het papier is meerdere malen te gebruiken.